Elbil fra SEAT

SEAT el-Born

Dette blir den første helelektriske bilen fra SEAT basert på Volkswagengruppens modulære elektriske plattform (MEB). el-Born vil bli vår spydspiss innen e-mobilitet og skal etter planen få markedsintroduksjon i slutten av 2020.  Vi skal lansere en reservasjonsløsning i løpet av 2019.  Hold deg oppdatert på el-Born og reservasjonsløsningen via vårt nyhetsbrev

Konseptbilen er oppkalt etter et av de mest ikoniske nabolagene i Barcelona – det har også vært inspirasjonen for designerne og ingeniørene, som har designet en sporty bil med den mest avanserte elektriske teknologien. SEAT el-Born er designet og utviklet i Barcelona, og vil bli bygget i den tyske Zwickau-fabrikken. 

Rekkevidde og batterikapasitet

Elbilen har en energitett batteripakke og en rekkevidde på opptil 420 km etter WLTP-standard. el-Born vil kunne lade batteriet fra 0 til 80% på kun 47 minutter (støtter 100 kW DC hurtiglading). Med en effekt på opptil 204 hk (150 kW), nås 100 km/t etter 7,5 sekunder, så elbilen vil være dynamisk og sportslig, slik man forventer av en SEAT. Toppfarten er 160 km/t. 

Teknologi 

SEAT el-Born blir utstyrt med det ypperste innen ny teknologi, og vil blant annet kunne utstyres med nivå 2 av autonom kjøring (selvkjøring) som innebærer delvis selvkjøring ved at føreren kan ta foten av pedalen og hendene av rattet gjennom et system for førerstøtte. I tillegg er konseptbilen utstyrt med intelligente parkeringsassistenter,  varmepumpe for å redusere elbilens behov for å bruke elektrisk effekt til oppvarming og flust av sikkerhetsinnovasjoner. 

Vi vil oppdatere med mer informasjon etterhvert som det blir tilgjengelig. Vil du vite det siste først? Hold deg oppdatert via vårt nyhetsbrev.