SEAT Leon
Trygg og sikker bybil

SEAT Leon er en stilig bybil, med 150 hk og DSG automatgir som standard. SEAT Leon er trygt valg med 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstest.

Sikkerhet

Tretthetsvarsler

Av og til kan det være svært lurt å ta en pust i bakken og en liten hvil underveis på en kjøretur. Med denne funksjonen varsler bilen deg automatisk hvis det er behov for at du tar en pause fra kjøringen. Dersom bilen registrerer unormal styringsrespons, varsler den deg ved et lydsignal og ved et varsel i displayet.

Filskiftevarsler (Lane Assist)

Utilsiktede filskifter er en svært vanlig årsak til trafikkulykker. Filskiftevarsleren kan bidra til å forhindre ulykker ved at den korrigerer styringen din dersom du ikke lenger holder bilen på rett kurs i kjørefeltet. Systemet vil også varsle dersom du ikke lenger holder en hånd eller to på rattet. Systemet er aktivt når man kjører i hastigheter over 65 km/h, og begge sider av kjørefeltet må være godt merket for at kameraet, som er montert på speilet inne i bilen, skal kunne registrere gjeldende veibane.

Adaptive Cruise Control

I SEAT Leon kan du nyte kjøreturen litt ekstra. Med Adaptiv Cruise Control holder du trygg avstand til kjøretøyet foran deg. Systemet måler både avstand og farten til kjøretøyet foran og gasser og bremser automatiisk.

Kollisjonsputer

SEAT Leon er utstyrt med smarte kollisjonsputer som utløses på best mulig måte i hver situasjon. Både sjåfør og passasjer er beskyttet både av front- og sidekollisjonsputer.

Fotgjengerregistrering

Vi bygger bilene våre slik at andre trafikanter og fotgjengere er så beskyttet som mulig. Systemet vil oppdage en eller flere fotgjengere før du gjør det, og gi et varsel både akustisk og visuelt i displayet.

Køkjøringsassistent -Traffic jam

Blir du stresset av køkjøring? I SEAT Leon kan du heller bruke tiden til å roe ned. Køkjøringsassistenten, Traffic Jam Assist, bergener avstanden til de andre bilene og kontroller gass og brems for deg.

Lys- og regnsensor

Men en automatisk vindusvisker slipper du å tenke på om du skal skru på og justere viskerne på bilen. Det sitter en sensor på innsiden av frontruta som registerer om det regner og hvor mye, og aktiverer viskerne deretter. Jo mer det regner, jo raskere går viskerne. Slik får du alltid god sikt og kan følge med på alt som skjer på veien.

Automatiske fjernlys

Automatisk fjernlys med automatisk aktivering oppdager frontlys fra møtende trafikk eller baklys fra forankjørende kjøretøyer, og slår over fra fjernlys til nærlys. Funksjonen slår automatisk tilbake til fjernlys når den møtende trafikkens lys er borte.

Skiltgjengkjenning

Bilen er så smart at den til og med kan hjelpe deg med å gjenkjenne trafikkskilt, og registerer hvilken fartsgrense som står på skiltet. Slik holder du deg hele tiden oppdatert på hva som er gjeldende hastighet på veien, og du slipper å lete etter neste skilt for å holde fartsgrensen.